Ingrediente:
8 oua
400 g zahar
2 linguri de cacao
1 lingura apa
5 linguri faina
2 maini de nuci macinate
1 pachet margarina
Glazura:
6 linguri apa
50 g unt
100 g zahar
2 linguri cacao
Modul de preparare:
Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar , se aduga sase galbenusuri, doua linguri de cacao, o lingura apa, cinci linguri faina, doua maini de nuci macinate. Se amesteca cu telul prin rasturnare si se pune in tava la copt.
Prepararea cremei: doua oua intregi,cu 150 gr zahar,se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.
Glazura: sase linguri apa, 100 gr zahar,2 linguri cacao, se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 gr unt.
Aluatul se taie in 2 foi, se umple cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.
POFTA BUNA